Hva riktig kosthold og temperatur gjorde med mine 2 Achatina achatina…

For flere år siden kjøpte jeg 3 Achatina achatina unger fra en kjent person i hobbyen her i Norge. Han hadde hatt snegler i nesten 10 år, og til og med vært på TV. Jeg trodde jeg gjorde et trygt valg med å kjøpe snegler og å ta råd fra ham.

Han sa at de trenger ikke varmekilde, da stuetemperatur går fint, anbefalte 18-25C.

Slikt så Beate og Frank ut noen dager etter at jeg fikk dem i huset. Her spiser de fiskeflak. Ikke bare er skallet ru og teksturert, men de hadde allerede begynt å miste farge på det. Hvite skalltupper er ikke farlige, og helt vanlige hos voksne snegler som har levd en stund. Dette er forårsaket vanligvis av slitasje fra å krype rundt på substratet og på veggene i karet. Problemet her er at de var unger og hadde allerede så slitte skall.

Her er de 6-8mnd gamle men under 5cm.

beatefrank before.png

Jeg fant heldigvis andre som kunne ordentlig hold av slike snegler og lærte fort at jeg hadde fått feil råd fra starten. Achatina achatina skulle ha minst 25C. Oppdretteren nevnte heller ingenting om fett og proteiner i kostholdet, kun frukt og grønnsaker.

Ca 10 uker senere så jeg store forbedringer. De hadde fått konstant tilgang på sepiaskall, kosthold med proteiner og fett, og ikke minst en høyere temperatur. Frank hadde nesten doblet i størrelse på kun 10 uker.

Skallet vokste hver dag og det var glatt og hadde fin farge. I dette bildet kan du tydelig se forskjellene mellom de forskjellige vindingene i skallet. Grønn pil peker på den nyeste vindingen- det som har vokst siden han kom til meg, rød pil peker på den nest nyeste – det som han hadde fra før av.

Frank and beate after

About snilersomsmiler

Snail loving nursing student from chilly Norway.